23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI SATRANÇ TURNUVASI

*Başvuru Tarihi: 24 Nisan 2023 Saat:10.00'dan-25 Nisan 2023 Saat:12.00'ye kadar

*Yarışma Tarihi: 27 Nisan 2023 Perşembe

*Sonuç Açıklanma Tarihi: 28 Nisan 2023

*Ödül Dağıtımı: 28 Nisan 2023 (Bayrak Törenimizde)

09.04.2023 177

ŞEHİT ÖMER BİLAL AKPINAR ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

"23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI"

SATRANÇ ŞENLİĞİ ŞARTNAMESİ

YARIŞMA HAKKINDA

Öğrencilerimizin zihnini faydalı olgularla meşgul etmek, satrancın onlara katkısını sürekli kılmak, Zihin ve düşünsel becerilerini ve karar verme yetilerini geliştirmek adına düzenlenmiştir.

TURNUVAYI DÜZENLEYEN KURUM

TURNUVANIN KONUSU

Şehit Ömer Bilal Akpınar Anadolu İmam Hatip Lisesi "23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Satranç Şenliği"

TÜRÜ

Satranç Şenliği

YARIŞMANIN AMACI

23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde satranç şenliği düzenliyoruz. Öğrencilerimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı coşkusunu doyasıya yaşamalarını, aynı zamanda satrancın birleştirici gücünü göstermek amacındayız.

YARIŞMA KATEGORİSİ

Şehit Ömer Bilal Akpınar İmam Hatip Ortaokulu 5-6-7-8. Sınıf Öğrencilerimiz,

15 Temmuz Demokrasi Ortaokulu 5-6-7-8. Sınıf Öğrencilerimiz,

Misak-ı Milli İlkokulu 1-2-3-4. Sınıf Öğrencilerimiz

YARIŞMA TAKVİMİ

Başvuru Tarihi: 24 Nisan 2023 Saat:10.00'dan-25 Nisan 2023 Saat:12.00'ye kadar
Yarışma Tarihi: 27 Nisan 2023 Perşembe
Sonuç Açıklanma Tarihi: 28 Nisan 2023
Ödül Dağıtımı: 28 Nisan 2023 (Bayrak Törenimizde)

KATILIM VE BAŞVURU KOŞULLARI

·         Şenlik sadece Şehit Ömer Bilal Akpınar İmam Hatip Ortaokulu, 15 Temmuz Demokrasi Ortaokulu bünyesinde eğitim görmekte olan 5. sınıf ve 8. sınıf arasındaki (YILDIZLAR) öğrencilerimizi kapsamaktadır. Misak-ı Milli İlkokulu 1. sınıf ve 4. sınıf arasındaki (KÜÇÜKLER) öğrencilerimizi kapsamaktadır.

·         Şenlik İKİ  (ORTAOKUL YILDIZLAR-İLKOKUL KÜÇÜKLER) kategori altında yapılacaktır.

·         Yapılacak olan başvuruya göre kura usulüyle eşleşmeler belirlenecektir.

·         Şenliğe katılacak olan öğrencilerimiz, NOTASYON (yaptığı hamleyi yazma) yapacaktır.

·         Süre 30 dakikadır.

·         Şenliğe katılacak olan öğrencilerimiz, galip geldiklerinde 1 (bir) puan, mağlup olduklarında 0 (sıfır) puan, berabere kaldıklarında 0,5 (yarım) puan alacaklardır.

·         Sıralama puan üstünlüğüne göre belirlenecektir.

·         Şenliğe katılacak olan öğrencilerimiz, alacağı İKİNCİ MAĞLUBİYETTEN sonra müsabakaya devam edemeyecektir.

·         Şenliğe katılacak öğrencilerimiz yarışmaları boyunca belirlenen müsabaka alanından ayrılmayacaklardır.

·         Maç için anons edilen öğrenci 5 dk içinde masada olmazsa, HÜKMEN YENİK sayılır.

·         Şenlik okulumuz yemekhanesinde, final maçları okul girişi fuaye alanında yapılacaktır.

·         Şenliğe yarışmacı olarak katılacak olan öğrencilerimiz, şenlik boyunca izinli (etkinlik) sayılacaktır.

·         Tüm katılımcılar bu yönergeyi okumuş ve uymayı kabul etmiş sayılırlar.

DEĞERLENDİRME ŞEKLİ

TSF ve FIDE Satranç Yarışmaları Prosedürü geçerlidir. Uyuşmazlık halinde; Satranç Hakemi Mustafa YILMAZ Öğretmenimizin vereceği karar geçerli olacaktır.

BAŞVURUNUN YAPILACAĞI YER

Şenliğe katılmak isteyen ortaokul öğrencilerimiz; okulumuz ikinci katında Müdür Yardımcımız Murat TÜLÜMEN'in odasından alacakları formu doldurup süresi içinde turnuva direktörlerine teslim ederek katılabileceklerdir.

DERECELENDİRME VE ÖDÜLLER

Birincilik Ödülü: Altın Madalya-Sürpriz Ödül
İkincilik Ödülü: Gümüş Madalya-Sürpriz Ödül
Üçüncülük Ödülü: Bronz Madalya-Sürpriz Ödül

SONUÇLARIN DUYURULMASI

Sonuçlar 28 Nisan 2023 tarihinde (Bayrak Törenimizde) https://safranboluihl.meb.k12.tr ve adresinden ve sosyal medya hesaplarından duyurulacaktır.

TURNUVA DİREKTÖRLERİ

Murat TÜLÜMEN                                                    Mustafa YILMAZ

Müdür Yardımcısı                                                 Coğrafya Öğretmeni

(Satranç Hakemi)